Domácím marcipánem můžete vylepšit vaše oblíbené perníčky, nebo zkuste ty naše. Pokud použijete svůj recept, uberte cukr, marcipán perník dosladí.
Na jeden plech perníčků:
Z přísad umícháme těsto a necháme alespoň pár hodin odležet. Mezitím si vyrobíme marcipán: mandle, vločky a cukr dáme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Vznikne nám hmota konzistence těsta, pokud se drobí, přidáme trochu vody.
Perníkové těsto rozválíme na tenčí vrstvu, než jsme zvyklí na běžné perníčky. Mezi dva stejné tvary vložíme placku z marcipánu, která je o trochu menší než tvar perníčku. Obě vrstvy těsta k sobě na krajích dobře přimáčkneme.
Ne pečicím papíru pečeme cca 15 minut na 180°C. Skladujeme v uzavřené dóze, aby perníčky nevysychaly a netvrdly. Pro dospěláckou variantu můžete zkusit perníčky po upečení krátce namočit do rumu.
Publikováno 15.6. 2023 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.