Nápady pro Aničku.cz

Burákové máslo s bílou čokoládou



Buráková pomazánka je naše oblíbené mazání na pečivo či přilepšení do kaší i dezertů. Oblíbila jsem si ho s bílou čokoládou - má lahodnější chuť a méně se lepí v puse (což někomu vadí). Když už ho vyrábím, udělám většinou více skleniček a použiji jako dárečky. Teď na závěr školního roku se hodí jako homemade dárek pro paní učitelky. Bílé čokolády mám z čokoshopu Rigalli, kde jsem vybrala i minibonboniérky, které přidám do balíčku. 

Na jednu skleničku pomazánky potřebujete:

  • 300 g loupaných nesolených arašídů
  • 100 g bílé čokolády 
  • špetku soli

Vše rozmixujeme ve výkonném mixéru do hladka nebo necháme jemné kousky (někdo preferuje křupavější variantu). Vložíme do čisté sklenice. My uchováváme v lednici, ale nějakou dobu určitě vydrží i při pokojové teplotě. 

TIP: Pokud chcete vyzkoušet vymazlenější variantu nebo máte alergii na buráky, použijte místo arašídů mandle.

ZAJÍMAVOST: Věděli jste, že arašídy jsou často označovány jako superpotraviny. Obsahují velké množství bílkovin, vitamínů skupiny B, C a E, antioxidantů a vlákniny. Navodí pocit zasycení na delší dobu a zrychlují metabolismus, takže se jich nemusíte bát, ani když si hlídáte váhu :).

 

Publikováno 14.6. 2024 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:

Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.



Home Zpět